KAASMAKERIJ

Kaasmakerij

De Boerderij

Sinds het jaar 2000 wonen en werken wij op de boerderij aan de Achterdijk in Vuren. Onze veestapel bestaat uit +- 125 melk en kalfkoeien. Deze verzorgen wij met veel liefde en passie. Dagelijks krijgen ze vers voer, water en schone bedden. Twee keer per dag melken we de koeien in onze melkstal. Het fijne daarvan is dat we kunnen zorgen voor optimale hygiëne voor de melk die in de kaas gaat. Ook zien we elke koe dagelijks minimaal twee keer waardoor we snel opmerken als een koe niet fit is.

Wanneer een koe een kalfje krijgt is er een speciale kraamkamer beschikbaar. De koe kan hier in alle rust bevallen en bijkomen. Als de koe sterk genoeg is kan ze weer terug bij de koppel.

In de zomer gaan de koeien naar buiten. De koeien genieten van het lekkere verse gras. Dat gras zorgt voor heerlijke melk die goed is voor onze kaas. En dat proeft u! Want alleen dagelijks goede zorg en het beste voer voor onze koeien zorgt voor dat lekkere stukje kaas voor onze klanten.


De Kaasmakerij

In 2018 ben ik gaan kaasmaken. Een mooie toevoeging voor ons melkveebedrijf. Het is leuk om met het ‘witte goud’ bezig te zijn en de lekkerste kaas te produceren.

Sinds 2020 hebben we onze kaasmakerij op het eigen bedrijf. Dagelijks maak ik kaas van dagverse melk van onze eigen koeien. Ik melk de koeien, de melk gaat in de tobbe en vervolgens start het proces van kaasmaken. We verhitten de melk niet waardoor de authentieke smaak blijft bestaan. We produceren dus rauwmelkse boerenkaas. Een uniek product wat vraagt om een nauwkeurige verwerking. Een uitdaging dus!

Share by: